Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

16 träffar
Populärast
Örngott Stripe Mimos
Mimos
Örngott Stripe
Outlet 70%
57 kr189 kr
Visar 16 av 16 produkter
1

Barnvagnskuddar till baby

Här hittar du barnvagnskuddar från flera olika tillverkare som lämpar sig att använda i barnvagnen, babyskyddet eller när ditt barn ligger på rygg. Med befintliga rekommendationer om att små barn ska sova på rygg har antalet barn med platt huvud ökat. Med en anpassad kudde som tryckavlastar på rätt sätt minskar risken för att barnet utvecklar skallassymetri eller platt huvud. Här hittar du också färdiga set med kudde, täcke och lakan till barnvagn och även kuddar som fungerar som mjukt vadderade stöd under de första tillfällena som ditt barn ska sitta upp i vagnen.

Skallassymetri eller platt huvud

De allmänna rekommendationerna är att små barn ska sova på rygg då detta minskar risken för plötslig spädbarnsdöd och kvävning. Då barnet i början spenderar mycket av sin tid med att sova (och att ligga på rygg) kan platt huvud eller skallassymetri uppstå. För att förhindra detta kan du låta barnet använda en anpassad barnvagnskudde. Här hittar du kuddar som både förebygger och behandlar detta. Kudden fungerar fram till dess att fontanellen växt samman (vid ca 18 månaders ålder) men är mest effektiv under barnets första 6 månader i livet. Vi säljer även ergonomiska kuddar i luftig mesh som andas och är temperaturreglerande då små barn har svårt att reglera sin kroppstemperatur.

Kuddar som sittstöd

Barn utvecklas i olika takt. En del nöjer sig inte med att ligga plant i barnvagnens liggdel särskilt länge utan vill snart komma upp för att nyfiket se mer av sin omgivning. Detta fastän de inte riktigt ännu är stabila nog att sitta helt självständigt. Då kan en barnvagnskudde som är anpassad som sittkudde vara ett praktiskt hjälpmedel! En barnvagnskudde med ”vingar” på sidorna ger stabilitet och komfort till det mindre barnet som ska börja att sitta upp i barnvagnen.