Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp*

Snabba leveranser

GuiderVarumärken
1422 träffar
Populärast
Sports ZENO Sittdel - Silver Pink Cybex
Cybex
Sports ZENO Sittdel - Silver Pink
Outlet 30%
2 029 kr2 899 kr
+2
Aer+ Liggdel - Delightful Grey Joolz
Joolz
Aer+ Liggdel - Delightful Grey
15% Joolz
2 542 kr2 990 kr
+5
Aer+ Liggdel - Sage green Joolz
Joolz
Aer+ Liggdel - Sage green
15% Joolz
2 542 kr2 990 kr
+5
Smile 4 Liggdel - Frost Grey Britax
Britax
Smile 4 Liggdel - Frost Grey
Premium Line
2 700 kr
+1
Ryggsäck - Sage Green Joolz
Joolz
Ryggsäck - Sage Green
15% Joolz
1 232 kr1 449 kr
CRUZ V2 Sittvagn - Alice UPPAbaby
UPPAbaby
CRUZ V2 Sittvagn - Alice
8 999 kr
+7
Priam Liggdel - Soho Grey Cybex
Cybex
Priam Liggdel - Soho Grey
Platinum
4 299 kr
Visar 1104 av 1422 produkter

Välja rätt barnvagn

Det finns en uppsjö av olika barnvagnstyper. Hos oss får du hjälp med att hitta den perfekta vagnen som fungerar både för dig och ditt barn. Vi kan rekommendera med att inte vänta för länge med att köpa en vagn utan komma in till oss för rådgivning redan innan barnet är född så att du kan väga för och nackdelar för vad du kommer att behöva för vagn. Den ska passa både dina och ditt barns behov. Du bör även vara noga med att vagnen håller hög säkerhet. Hos oss kan du testa vagnen och se till att den håller Europeiska Rekommendationer.

Att välja barnvagn är ett stort beslut och särskilt för förstagångsföräldrar kan det verka omöjligt att veta i vilken ände man ska börja. Att leta efter barnvagnar online kan kännas som något av en djungel, men har sina fördelar då du i lugn och ro kan jämföra fördelar och egenskaper hos olika typer av vagnar och dessutom hitta en barnvagn till ett riktigt bra pris. Idag finns en uppsjö av olika barnvagnar på marknaden och det finns verkligen en barnvagn för alla och för alla livsstilar och situationer. Oavsett om du vill ha en liggvagn, en sittvagn, en syskonvagn eller en sulky hittar du det du söker här. Hur ni har tänkt att använda vagnen har också betydelse när det kommer till att välja rätt vagn. Olika typer av underlag kräver olika typer av hjul, däck och fjädring. Behöver du en vagn som klarar snäva svängar i trånga utrymmen eller kanske en vagn som är enkel att fälla ihop och som tar lite plats i bakluckan på bilen? Här hittar du det du letar efter.

FAQ Barnvagnar

Hur bäddas en barnvagn?

Barnvagnen bör bäddas efter vilken årstid som råder. I liggdelen får bebisen skydd såväl från sidorna och suffletten som uppifrån (från liggdelslocket).
Därmed hålls värmen bra jämfört med utanför vagnen, men för att försäkra sig om att bebisen har en bra temperatur kan en känna på barnets nacke.
I sittdelen får barnet skydd från suffletten, men oftast inte från sidorna eller uppifrån, varför åkpåsen kan vara ett bra alternativ under framförallt vinterhalvåret.

Både höst och vår är årstider som har en stor variation i temperatur, varför "lager på lager"-principen kan vara bra att utgå ifrån. En filt i ull andas bättre än en i syntetiskt material, såsom fleece, och är ett bra komplement vid kyla. Ett regnskydd anpassat till vagnen är också bra att ha tillhands, gärna ett med reflexer under den mörkare årstiden. När vintern entrar kan det vara bra att komplettera med en åkpåse som skyddar mot kyla och i viss mån nederbörd. Hos oss finner du åkpåsar i både tunnare, samt tjockare material.

På sommaren är det viktigt att det inte blir för varmt i vagnen, varför skydd mot solen är viktigt.
Tänk på att aldrig hänga en filt över suffletten, då temperaturen riskerar bli för hög och luften för dålig. En gallerfilt som släpper igenom luft är ett bra alternativ för att bona om vagnen. UV-skydd i form av paraply kan hjälpa till att skydda mot solen, likväl som sufflett. Ett insektsnät släpper igenom luft men inte insekter, som annars kan besvära bebisen/barnet vid varmare väder.

Vilken barnvagn är bäst?

Vilken vagn ni ska välja beror helt på vilka behov ni har: antalet barn, ålder, om ni önskar en vagn som tål terräng eller en smidig vagn som snabbt går att fälla ihop i kollektivtrafiken.
Det viktigaste när ni köper vagn är att ni utgår från era egna behov och förutsättningar och att ni läser på ordentligt innan köp. Om ni önskar en barnvagn som räcker redan från födseln rekommenderas en duovagn, som innebär att ni får med både liggdel och sittdel. Att kombinera er vagn med ett babyskydd som går att fästa på chassit är också att rekommendera, då bebisen ofta somnar i vagnen och kan sova vidare ostört. Oftast finns olika adaptrar anpassade för detta ändamål.

För att komma fram till vilken barnvagn som är bäst för just er kan det även vara en god idé att läsa på om barnvagnar på internet, fråga i butiken samt läsa tester som finns att tillgå Kom ihåg att det är för er och era behov som vagnen ska passa, så vad du tycker är absolut viktigast.

När ska man köpa barnvagn? och hur länge används en barnvagn?

Eftersom det ibland kan vara långa leveranstider på barnvagnar är det bra att vara ute i god tid, helst några månader i förväg för att försäkra er om att ni har den redo tills bebisen kommit. Från nyfödd fram till några års ålder, vanligtvis 3-4 år, men det är individuellt. Det går alltid att köpa en mindre vagn eller sulky om en märker att behovet minskar, men fortfarande att vagn behövs vid vissa tillfällen.