Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
821 träffar
Populärast
Yoyo Bag - Toffee Babyzen
Babyzen
Yoyo Bag - Toffee
Outlet 30%
626 kr895 kr
+3
Yoyo Bag - Mint Babyzen
Babyzen
Yoyo Bag - Mint
Outlet 30%
626 kr895 kr
+3
Visar 456 av 821 produkter

Välja rätt barnvagn

Välkommen till vår omfattande kategorisida för barnvagnar! Här hittar du allt du behöver för att göra det bästa valet när det gäller barnvagnar. Vi erbjuder ett brett utbud som passar olika behov och livsstilar. Oavsett om du är förstagångsförälder eller har flera barn, har vi en vagn som kommer att passa just din familj.

Att köpa en barnvagn för första gången är en spännande men också utmanande uppgift. Det finns en mängd olika modeller och alternativ att välja mellan, och det kan vara överväldigande att hitta den perfekta barnvagnen som passar dina specifika behov. Hos oss på BabyWorld får du hjälp med att hitta den perfekta vagnen som fungerar både för dig och ditt barn - såväl online som i butik. Kontakta vår kunniga kundservice för eventuella frågor, eller besök en av våra många butiker.

Oavsett om du vill ha en liggvagn, en sittvagn, en syskonvagn eller en sulky hittar du det du söker här.

Söker du paketpris på barnvagnar har vi massvis med olika barnvagnspaket. Barnvagnspaket är en fördelaktig lösning som inkluderar flera komponenter och tillbehör som är nödvändiga för att säkerställa barnets bekvämlighet och föräldrarnas behov när det gäller bekväma promenader och smidig transport av barnet. Dessa paket är speciellt utformade för att göra det enklare och mer praktiskt för föräldrar att hantera olika situationer och behov som kan uppstå när de är ute och rör sig med sitt barn.

FAQ Barnvagnar

Hur bäddas en barnvagn?
Barnvagnen bör bäddas efter vilken årstid som råder. I liggdelen får bebisen skydd såväl från sidorna och suffletten som uppifrån (från liggdelslocket).
Därmed hålls värmen bra jämfört med utanför vagnen, men för att försäkra sig om att bebisen har en bra temperatur kan en känna på barnets nacke.
I sittdelen får barnet skydd från suffletten, men oftast inte från sidorna eller uppifrån, varför åkpåsen kan vara ett bra alternativ under framförallt vinterhalvåret.

Både höst och vår är årstider som har en stor variation i temperatur, varför "lager på lager"-principen kan vara bra att utgå ifrån. En filt i ull andas bättre än en i syntetiskt material, såsom fleece, och är ett bra komplement vid kyla. Ett regnskydd anpassat till vagnen är också bra att ha tillhands, gärna ett med reflexer under den mörkare årstiden. När vintern entrar kan det vara bra att komplettera med en åkpåse som skyddar mot kyla och i viss mån nederbörd. Hos oss finner du åkpåsar i både tunnare, samt tjockare material.

På sommaren är det viktigt att det inte blir för varmt i vagnen, varför skydd mot solen är viktigt.
Tänk på att aldrig hänga en filt över suffletten, då temperaturen riskerar bli för hög och luften för dålig. En gallerfilt som släpper igenom luft är ett bra alternativ för att bona om vagnen. UV-skydd i form av paraply kan hjälpa till att skydda mot solen, likväl som sufflett. Ett insektsnät släpper igenom luft men inte insekter, som annars kan besvära bebisen/barnet vid varmare väder.
Vilken barnvagn är bäst?
Vilken vagn ni ska välja beror helt på vilka behov ni har: antalet barn, ålder, om ni önskar en vagn som tål terräng eller en smidig vagn som snabbt går att fälla ihop i kollektivtrafiken.
Det viktigaste när ni köper vagn är att ni utgår från era egna behov och förutsättningar och att ni läser på ordentligt innan köp. Om ni önskar en barnvagn som räcker redan från födseln rekommenderas en duovagn, som innebär att ni får med både liggdel och sittdel. Att kombinera er vagn med ett babyskydd som går att fästa på chassit är också att rekommendera, då bebisen ofta somnar i vagnen och kan sova vidare ostört. Oftast finns olika adaptrar anpassade för detta ändamål.

För att komma fram till vilken barnvagn som är bäst för just er kan det även vara en god idé att läsa på om barnvagnar på internet, fråga i butiken samt läsa tester som finns att tillgå Kom ihåg att det är för er och era behov som vagnen ska passa, så vad du tycker är absolut viktigast.
När ska man köpa barnvagn? och hur länge används en barnvagn?
Eftersom det ibland kan vara långa leveranstider på barnvagnar är det bra att vara ute i god tid, helst några månader i förväg för att försäkra er om att ni har den redo tills bebisen kommit. Från nyfödd fram till några års ålder, vanligtvis 3-4 år, men det är individuellt. Det går alltid att köpa en mindre vagn eller sulky om en märker att behovet minskar, men fortfarande att vagn behövs vid vissa tillfällen.
Vilken typ av barnvagn behöver jag?
Det beror på familjens behov och livsstil. Det finns olika typer, som liggvagn, sittdel och kombivagn.
Vad är skillnaden mellan en liggdel och en sittdel?
En liggvagn är designad för spädbarn och kan användas från födseln. En sittdel är för äldre barn som kan sitta upp själva. Vissa vagnar har en kombinerad liggvagn/sittdel som kan användas för båda åldersgrupperna.
Vad är ett resesystem?
Resesystem är ett chassi som är kompatibel med en bilbarnstol med hjälp av adaptrar. Det gör det enklare att flytta barnet från bilen till vagnen utan att väcka hen.
Vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet?
Se till att barnvagnen har säkerhetsfunktioner som en stabil ram, bromsar, 5-punktssele och höga säkerhetsstandarder.