Fri frakt - Hemleverans 49 kr

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Produkter
Mina sidor
GuiderVarumärken
Cocoonababy Sovbädd Red Castle
Cocoonababy Sovbädd Red Castle
Red Castle
(0)

Cocoonababy Sovbädd

1 629 kr
Online
Skickas omgående
Produkten är endast tillgänglig online

Information

Cocoonababy är framtagen i sjukhusmiljö ursprungligen för prematura, för tidigt födda barn. Läkarna förbluffades av Cocoonababys positiva inverkan på spädbarnet och insåg att detta är något som även fullgångna spädbarn måste få tillgång till. Underlättar övergången från en miljö i fostervatten till livet utanför livmodern. Kallas även för followuplivmoder.

Spädbarnets huvud ligger dikt an mot madrassens huvudända. Detta inger trygghet och har en lugnande effekt på babyn. Den fosterliknande ställning som spädbarnet anammar i Cocoonababy har många fördelar:

Mororeflexerna, barnet rycker till och sprätar rakt ut med armar och ben, minskar eller upphör helt i Cocoonababy. I livmodern ligger barnet ihoptryckt i en reducerad miljö. Utanför livmodern det motsatta och det är detta som skapar de sk fritt fall reflexerna. Cocoonababy skapar en trygg och ombonad miljö. Tack vare madrassens ergonomiska utformning omfamnar den barnet och motverkar på så sätt Mororeflexerna. Cocoonababy minskar risken för ”flathead syndrome”. På platt liggunderlag blir liggställningen grodliknande med armarna utsträckta på var sida om huvudet. Spädbarnet stirrar antingen i taket eller vänder automatiskt huvudet åt det håll som fostret anammade i livmodern, dvs samma sida gynnas som i slutskedet av fostertiden. Liggställningen blir fixerad. Då alltid samma liggställning. Cocoonababy minskar uppstötningsreflexerna tack vare madrassens optimala lutning. På platt liggunderlag öppnas magmunnen automatiskt och har därmed en negativ påverkan på uppstötningsreflexerna. De sura uppstötningarna väcker barnet, halsen blir irriterad och mer mottaglig mot sjukdomar. I Cocoonababy kan babyn röra vid sitt ansikte och suga på sin tumme precis som i mammans mage och på så sätt utveckla sin motoriska förmåga, ögahand- kordination. På plattliggunderlag är detta inte möjligt.

Det breda bandet över magen tröstar, inger trygghet och värme. Under madrassens överdrag finns en avlång rundad dyna som placeras mellan knäveck och babyns stuss. Med dynans hjälp intar babyn en fosterliknande ställning. Till skillnad från memoryfoam, polysteren kulor och gel madrasser som tenderar att fixera barnet i en liggsatällning är tanken med Cocoonababy är den motsatta. Cocoonababy hjälper barnet att röra sitt huvud och armar för att utveckla sina motoriska färdigheter. Cocoonababy skall ge så mycket rörelsefrihet som möjligt. Coconababy förhindrar därmed att barnet anammar en ställning där ena sidan gynnas framför den andra.

Är utformad, testad och godkänd enl EU standard 2000164 per den 23 febr 2000.
Passar barn från 2,8 kg tills barnet själv kan rulla runt och på egen hand byta liggställning, d.v.s vid ca 4 månaders ålder.
Finns även i mindre storlek för prematura barn.
Maskintvätt: Överdrag/Lakan och ”tummy band”.
Ökotex certifierat material.
Överdrag/Lakan finns att köpa separat i Fleur de Coton i ett flertal färger samt i 100% organisk bomull.

Storlek: 69 x 40 x 19 cm
Vikt: 1 kg

Specifikationer

Recensioner (0)

0
Frågor & svar

Utvalt till dig

BabyWorld AB

Hjälp och support

Följ BabyWorld

Omdöme om BabyWorld

Trygg & bekymmersfri shopping

All rights reserved BabyWorld - 2022

BabyWorld använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för marknadsförings- och statistikändamål. Genom att fortsätta, förutsätter vi att du går med på att ta emot cookies från babyworld.se.

Läs mer