Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
72 träffar
Populärast
Visar 24 av 72 produkter

Fina, flexibla och praktiska sängar till barn

Att välja ut sängar till barnen kan vara svårt - det finns ju så många alternativ, prisklasser och typer att välja mellan.

Barnsängen är en central del av barnets rum och spelar en viktig roll i välbefinnande och sömnkvalitet. När det gäller att välja rätt säng för ditt barn finns det flera faktorer att överväga för att säkerställa både komfort och säkerhet.

En spjälsäng är ofta det första valet för nyblivna föräldrar. Dessa sängar är designade för spädbarn och små barn och kommer vanligtvis med justerbara sidor och madrasshöjder för att anpassa sig till barnets tillväxt. Spjälsängar finns i olika stilar och material, och det är viktigt att välja en modell som uppfyller säkerhetsstandarder för att förhindra risker som kvävning eller klämning.

När barnet växer och blir mer aktiv övergår många föräldrar till en barnsäng. Dessa sängar är något större än spjälsängar och ger barnet mer utrymme att sträcka på sig. Många juniorsängar kommer med skyddsräcken för att förhindra att barnet ramlar ut under natten.

Reser ni mycket? Kolla i så fall in vårt utbud av flexibla resesängar! Dessa tar knappt någon plats när de viks ihop och väger väldigt lite.

Tveka inte att höra av dig till oss på BabyWorld så kan vi säkert hjälpa dig hitta den perfekta barnsängen!

Vanliga frågor

Vad är den mest lämpliga åldern för att använda en spjälsäng?
Spjälsängar är vanligtvis lämpliga för spädbarn och små barn upp till cirka 2-3 år, eller tills de börjar klättra eller försöka krypa ut. De så kallade växasängarna kan barnen använda i flera år till. För närmare beskrivning – läs respektive produktbeskrivning.
Vad är skillnaden mellan en spjälsäng och en barnsäng?
En spjälsäng är vanligtvis mindre och anpassad för spädbarn, medan en barnsäng är något större och designad för små barn som har blivit mer aktiva.
Varför är det viktigt att ha skyddsräcken på en barnsäng?
Skyddsräcken hjälper till att förhindra att barnet ramlar ut från sängen under natten och bidrar till att skapa en trygg sovmiljö.
Vad är fördelarna med en juniorsäng jämfört med en barnsäng?
Juniorsängar är något längre och ger extra utrymme för barnet att växa, vilket gör dem lämpliga för små barn som inte är redo för en vuxensäng.
När är det lämpligt att övergå till en juniorsäng från en spjälsäng?
Övergången kan göras när barnet börjar växa ur spjälsängen eller visar tecken på att vilja ha mer utrymme. Spjälsängens maxvikt bör heller aldrig överskridas.
Hur kan jag anpassa barnets säng till deras växande behov?
Välj en säng med justerbara funktioner, som höj- och sänkbara madrasshöjder eller utbytbara skyddsräcken, för att anpassa sängen efter barnets tillväxt.