Fri frakt - Hemleverans 49 kr

Öppet köp 365 dagar

Meny

meny

Isofix

Vad är Isofix

En bilbarnstol kan monteras på två sätt, med bilbälte eller med Isofix. Det finns olika anledningar till att välja mellan dessa. Här nedan listar vi för- och nackdelar.Isofix är ett snabbt sätt att montera en bilbarnstol och även ett säkert och enkelt sätt där man slipper använda bilens bälte. En forskning i England visar att hela 52% av bilbarnstolarna som monteras med bilbälte inte sitter fast tillräckligt bra, med Isofix slipper man krånglet med bälte och detta gör även att risken för att montera bilbarnstolen fel minskar. 

Fördelar med Isofix

Lättare montering och förflyttning av bilbarnstolenSärskilda indikationer visar att stolen är korrekt monteradRisken för felmontering är mycket låg, 94% av alla föräldrar som använder isofix monterar stolen rätt


Har min bil Isofix?

Isofix finns som standard i det flesta bilar som är tillverkade från 2005-2007. Isofix-fästena i bilen är två fästpinnar som sitter placerade vid delningen av sätet och stolsryggen. Oftast finns det även en Isofix-logo på stolsitsen som visar att det finns isofix fästen monterade på den stolen. 

Isofx eller bältad stol?

En Isofix montering är en säkrare och enklare montering än med bilbälte. Fördelen med att montera bilbarnstolen med bilbälte är att det är mer flexibelt och i en del bilar lättare att få till en bra lutning. En Isofix stol är oftast dyrare och tyngre än en bältad. Samt finns det fler bältade stolar som är både rymligare och klarar högre vikt på barnet. Det finns en maxvikt på bakåtvända Isofix stolar, vilket har att göra med hur mycket isofix-fästena tål, detta kan i vissa fall begränsar användningstiden; Den bakåtvända bilbarnstolen och barnets totala vikt får inte överstiga 33 kg (detta gäller ej framåtvända bilbarnstolar).

BabyWorlds butiker och E-handel har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar! Vi har tio stycken välfyllda fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Hos oss erbjuds alltid bästa service och du som kund ska känna dig trygg att handla både i våra fysiska butiker och online.

Babyworld AB
Org.nr: (556985-0281)
Hansellisgatan 17, 754 50 Uppsala

Följ BabyWorld - få 5% rabatt!

Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första beställning!*

1. Följ oss på instagram

2. Signa upp för nyhetsbrev

BabyWorld

Kontakta kundtjänst

Livesupport
Mån - Fre: kl 7-16
Lunch: 12.30-13.30