Fri frakt - Hemleverans 49 kr

Öppet köp 365 dagar

Meny

meny

i-Size

I-Size

I-Size är en ny certifiering av bilbarnstolar och en del av ett nytt regelverk (Reglemente UN R129) som kommer att göra det enklare att välja rätt bilbarnstol och installera den korrekt. Från och med 2014 kan bilstolar bli i-Size godkända. I-Size innebär att bilbarnstolarna baseras på barnets längd och ungefärlig ålder. I-Size omfattar för närvarande endast babyskydd och bilbarnstolar som monteras med ISOFIX och det ställs högre krav på anpassningen mellan stolen och bilen. Även krocktesterna förbättras, bland annat med krav på ett sidokollisions test.

Märkningen 0-15M innebär att stolarna måste användas bakåtvända till minst 15 månaders ålder. Men de svenska rekommendationerna att låta barnet åka bakåtvänt till 4-5 års ålder är betydligt säkrare och de är något vi kommer att fortsätta att rekommendera. 

Kortfattat är I-Size baserat på barnets längd, bättre anpassade i bilen samt att test för sidokollision har införts. 

BabyWorlds butiker och E-handel har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar! Vi har tio stycken välfyllda fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Hos oss erbjuds alltid bästa service och du som kund ska känna dig trygg att handla både i våra fysiska butiker och online.

Babyworld AB
Org.nr: (556985-0281)
Hansellisgatan 17, 754 50 Uppsala

Följ BabyWorld - få 5% rabatt!

Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första beställning!
Villkor gäller*

1. Följ oss på instagram

2. Signa upp för nyhetsbrev

BabyWorld

Kontakta kundtjänst

Livesupport

Mån-Tors: 7-18
Fre: 7-16