Fri frakt - Hemleverans 49 kr

Öppet köp 365 dagar

Meny

meny

Viktigt

Viktig information om bilstolar

- En bilbarnstol får aldrig placeras vid en aktiv airbag.

- Se till att bilbarnstolen är märkt med E-godkännande.

- Kontrollera så att bilbarnstolen är rätt monterad.

- Vänd inte ett för litet barn framåt, gå gärna efter våra riktlinjer när toppen av barnets öra når den högsta punkten är den bakåtvända bilbarnstolen urvuxen.

- Oavsett vilken plats ditt barn har i bilen kommer barnet ta förarens fokus ifall de börjar gråta. 


Vi rekommenderar dig inte att försöka trösta barnet under färd när du kör utan att istället stanna, ta en paus och trösta barnet i lugn och ro. Genom att följa dessa tips minskar risken för en olycka markant. Ett smidigt alternativ när man har barnet i baksätet är att köpa till en bilstol spegel som gör att man ser barnet från backspegeln. Vi rekommenderar att endast använda godkända tillbehör till bilstolar, spark/sätesskydd, lutningskilar m.m.


Det är väldigt viktigt att spänna åt internbältet ordentligt, så det är spänt och nära barnets kropp oavsett vilken bilstol barnet sitter i. Tänk också på att inte ha för tjocka och fluffiga plagg på barnet då detta skapar ett mellanrum mellan barn och bälte. Använd istället en bra filt eller vänd en jacka bak och fram utanpå bältet vid kyla. För att kontrollera så att internbältet är ordentligt spänt så försök vika bältet vid axelpartiet på barnet - om detta är möjligt är selen inte spänt nog. Se filmen nedan som visar hur man spänner ett bälte korrekt:

Vi rekommenderar inte er att köpa en begagnad bilbarnstol där man inte vet hur denna har behandlats.

Hållbarhet (detta gäller om bilbarnstolen har tagits väl hand om):

Babyskydd ca 5 år

Basenhet ca 10 år

Bakåtvänd bilbarnstol ca 10 år

Bältesstol/Framåtvänd bilbarnstol ca 10 år

BabyWorlds butiker och E-handel har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar! Vi har tio stycken välfyllda fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Hos oss erbjuds alltid bästa service och du som kund ska känna dig trygg att handla både i våra fysiska butiker och online.

Babyworld AB
Org.nr: (556985-0281)
Hansellisgatan 17, 754 50 Uppsala

Följ BabyWorld - få 5% rabatt!

Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första beställning!*

1. Följ oss på instagram

2. Signa upp för nyhetsbrev

BabyWorld

Kontakta kundtjänst

Livesupport
Mån - Fre: kl 7-16
Lunch: 12.30-13.30