Fri frakt - Hemleverans 49 kr

Öppet köp 365 dagar

Meny

meny

Framåtvänd bilbarnstol, 15-36 kg

Steg 3

Framåtvänd bilbarnstol 4 år +

En framåtvänd bilbarnstol rekommenderas att användas tidigast från det att barnet fyllt 4 år eller är över 100 cm lång. Vi rekommenderar dock att sitta bakåtvänt så länge det går och helst till 5 år. En framåtvänd bilbarnstol hjälper till att hålla bältet på en bra position över barnets axel. Det finns framåtvända bilbarnstolar med isofix och utan, har man valt en bältesstol utan Isofix så behöver inte denna monteras mer än att sätta i bältet. 

Men en stor fördel med att välja en stol med isofix är att man i det flesta bilar kan få till ett lutande läge på stolen som motverkar att huvudet åker fram vid sömn. Isofix på en bältesstol kan man välja att skjuta in och därav välja att använda den med eller utan isofix beroende på bil och plats i bilen. En fördel med att ha en framåtvänd bilbarnstol monterad med isofix är att man inte behöver komma ihåg att fästa den med bälte när stolen är tom och inget barn åker i den. 

Att använda en bältesstol fram till 10-12 års ålder, enligt lag ska alla som är under 135 cm använda en särskild skyddsanordning i bilen, dvs ett babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde.

Bältesstol eller bälteskudde?

Fördelen med att använda en bältesstol istället för en kudde

- Bältet hamnar i rätt höjd över barnets axel och därav hamnar bältet närmare kroppen

- Skydd på sidan runt stolen, en del bältesstolar har även speciella sidokrockskydd

- Nackskydd vid huvudet

- En bältesstol är bättre på att hålla kvar barnet i en upprätt sittställning när de somnar

Om man monterar bältesstolen där det finns en krockkudde, så se till att koppla ur den. Det är först när barnet är 140 cm långt som de är säkert att sitta på en position med inkopplad krockkudde.

BabyWorlds butiker och E-handel har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar! Vi har tio stycken välfyllda fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Hos oss erbjuds alltid bästa service och du som kund ska känna dig trygg att handla både i våra fysiska butiker och online.

Babyworld AB
Org.nr: (556985-0281)
Hansellisgatan 17, 754 50 Uppsala

Följ BabyWorld - få 5% rabatt!

Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första beställning!*

1. Följ oss på instagram

2. Signa upp för nyhetsbrev

BabyWorld

Kontakta kundtjänst

Livesupport
Mån - Fre: kl 7-16
Lunch: 12.30-13.30