Fri frakt - Hemleverans 49 kr

Öppet köp 365 dagar

Meny

meny

Babyskydd, 0-13 kg

Babyskydd kallas den första bilbarnstolen och placeras bakåtvänt i bilen. Det är en stol som man kan lyfta ur bilen samtidigt som barnet kan ligga kvar i stolen. Montering av babyskydd i bil kan ske på lite olika sätt. Enklast är att använda en basenhet som fäst med antingen bilbälte eller för att göra det ännu lättare monteras med isofix. Därefter klickar man endast fast babyskyddet och trycker på en knapp för att ta loss det. Babyskyddet kan även monteras direkt på sätet med bilens bälte utan bas, men se då till att bältet i bilen är tillräckligt långt. 

Babyskyddet är urvuxet när huvudet kommit upp till kanten eller när viktgränsen uppnåtts. Men vi ser gärna att det är dags att byta stol så barnet är stabil i kroppen och kan hålla upp huvudet samt har passerat 9kg. Det finns babyskydd med 3 punkt och 5 punktsbälte, säkerhetsmässigt har är det ingen skillnad på dessa.

De flesta babyskydd har ett solskydd, en så kallad sufflett som skyddar mot solen. Vi rekommenderar även att ha det skyddet uppe under färd i bilen då det kan ta skydd mot tex glassplitter. Handtaget som man kan bära babyskyddet i är inte endast ett handtag utan på många stolar används det även som en störtbåge som fungerar som skydd mot rotation vid en olycka. På en del stolar ska denna alltså lämnas i upprest läge när babyskyddet används i bilen. Läs instruktionsboken på i vilket läge just din stol ska vara under färd.

BabyWorlds butiker och E-handel har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar! Vi har tio stycken välfyllda fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Hos oss erbjuds alltid bästa service och du som kund ska känna dig trygg att handla både i våra fysiska butiker och online.

Babyworld AB
Org.nr: (556985-0281)
Hansellisgatan 17, 754 50 Uppsala

Följ BabyWorld - få 5% rabatt!

Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första beställning!*

1. Följ oss på instagram

2. Signa upp för nyhetsbrev

BabyWorld

Kontakta kundtjänst

Livesupport
Mån - Fre: kl 7-16
Lunch: 12.30-13.30