Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
35 träffar
Populärast
Priam Sittvagn Cybex
Cybex
Priam Sittvagn
Platinum
11 795 kr
Visar 24 av 35 produkter
12

Sittvagn med vändbar sittdel - en flexibel typ av vagn

En vändbar sittvagn är en flexibel typ av barnvagn där sittdelen går att fästa i chassit både i framåtvänd och bakåtvänd riktning. Till flertalet vändbara sittvagnar kan man även köpa tillbehör som adaptrar för att kunna fästa babyskyddet direkt på chassit. Med en vändbar sittdel till din vagn ger du ditt barn möjlighet till en lugnare tillvaro när du riktar sittdelen så att barnet har en blick bara på dig. Med sittdelen riktad framåt kan det äldre barnet stilla sin nyfikenhet genom att observera det som händer runtomkring.

Letar du efter en vändbar sittvagn hittar du det du söker här hos oss på BabyWorld!

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med en vändbar sittvagn?
Allt fler föräldrar upptäcker alla de fördelar som finns med sittvagnar som har en vändbar sittdel. Att smidigt och enkelt kunna anpassa sin vagn från framåtvänd till bakåtvänd eller tvärtom är något som allt fler småbarnsföräldrar är ute efter. Beroende på användningsområdet, samt barnets ålder och behov kan du snabbt och flexibelt anpassa vagnen så den passar just dig och ditt barn. Med ett enkelt handgrepp växlar du snabbt mellan bakåtvänd sits på chassit, där du och ditt barn enkelt kan se varandra och kommunicera, och en framåtvänd sits, där ditt barn har fri blick och kan se och upptäcka världen runt omkring.

Vissa barn vill alltid sitta framåtvända och medan andra vill sitta bakåtvända - och somliga växlar beroende på situation och humör. Med en smidig, vändbar sittvagn kan du enkelt ändra på sitsen för att passa just era behov för tillfället. En sittvagn med vändbar sits har många fördelar - flexibiliteten är en av de allra största.

En annan fördel är att en vändbar sittvagn har betydligt längre livslängd tack vare att den kan förändras i takt med att ditt barn växer och utvecklas och får förändrade behov och intressen. Många vändbara sittvagnar kan dessutom också kombineras med exempelvis en bilbarnstol eller ett babyskydd till bilen, vilket gör den ännu mer flexibel och ger den en ännu längre livslängd. Vändbara sittvagnar finns i många olika utföranden, med olika funktioner, däck och hjul. Beroende på vilken typ av underlag och vilken miljö du kommer att använda vagnen i, såväl som ditt barns längd och vikt, påverkar vilken typ av vagn som passar er bäst. Du kan därför enkelt hitta en vagn som passar dina behov här hos oss på BabyWorld.
Vad är en vändbar sittvagn?
En vändbar sittvagn är en typ av barnvagn där sittsitsen kan vändas både framåt och bakåt. Det ger möjligheten att välja om barnet ska titta mot dig eller världen omkring under promenader.
Vilken ålder är lämplig för en vändbar sittvagn?
Vändbara sittvagnar är generellt användbara när barnet är tillräckligt gammalt för att sitta upp stabilt, vanligtvis runt 6 månaders ålder.
Vad bör jag tänka på när jag väljer en vändbar sittvagn?
När du väljer en vändbar sittvagn bör du beakta faktorer som säkerhet, komfort, manövrerbarhet, fällbarhet och kvalitét.
Finns det några nackdelar med vändbara sittvagnar?
Vissa vändbara sittvagnar kan vara lite tyngre och skrymmande på grund av den extra mekanismen för att rotera sitsen. Dessutom kan vagnen vara dyrare jämfört med andra typer av barnvagnar.
Kan jag använda en vändbar sittvagn för spädbarn?
Vissa vändbara sittvagnar är kompatibla med babyskydd eller liggdelar som gör det möjligt att använda dem för spädbarn. Det är viktigt att kontrollera specifikationerna för den modell du är intresserad av.
Är alla vändbara sittvagnar lika lätta att manövrera?
Manövrerbarheten varierar mellan olika märken och modeller. Det är bra att testa vagnen i någon av våra butiker och läsa produktbeskrivningen för att få en uppfattning om hur lätt den är att köra.
Kan jag fälla ihop en vändbar sittvagn för transport?
Ja, många vändbara sittvagnar är fällbara för enklare transport och förvaring. Det är dock bra att kontrollera hur kompakt vagnen blir när den är hopfälld.
Finns det några specifika säkerhetsfunktioner att leta efter?
Fempunktsbälte, justerbara ryggstöd och en stabil ram är viktiga säkerhetsfunktioner att se efter i en vändbar sittvagn.