Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
55 träffar
Populärast
Visar 24 av 55 produkter

Bakåtvänd sittvagn - ett naturligt steg från liggvagn

När ditt barn blivit lite för stor för liggvagnen och lärt sig att sitta helt själv, är en sittvagn nästa naturliga steg.

Med en smidig bakåtvänd sittvagn kan ditt barn sitta upp och se allt omkring sig, samtidigt som du har full uppsikt över ditt barn och där ni kan prata med varandra. En bakåtvänd sittvagn är perfekt som första sittvagn då den kombinerar friheten att se sig omkring med tryggheten i att se föräldern hela tiden. En bakåtvänd sittvagn är ett nästa steg från liggvagnen när ditt barn bemästrat den fantastiska konsten att sitta själv för första gången. Upplev glädjen i att se ditt barn kunna vara med och uppleva allt som sker omkring vagnen på promenaden, samtidigt som ni kan ha kontakt med varandra under tiden. Oavsett hur lång eller kort ditt barn är eller vilken typ av underlag och miljö ni ska använda vagnen i, hittar ni här en bakåtvänd sittvagn för just era behov. Våra bakåtvända sittvagnar finns i flera olika modeller och utföranden så att du ska kunna hitta en snygg vagn som passar just era behov. Hos BabyWorld hittar du bakåtvända barnvagnar från flera av de största kvalitetstillverkarna.

Vanliga frågor

Vad är en bakåtvänd sittvagn?
En bakåtvänd sittvagn är en barnvagn där barnet sitter med ryggen mot färdriktningen.
Varför är det viktigt att använda en bakåtvänd sittvagn?
Bakåtvända sittvagnar anses vara säkrare för små barn eftersom de minskar risken för skador vid kollisioner. De skyddar nacken och ryggen bättre.
Hur länge bör ett barn åka bakåtvänt i en sittvagn?
Det rekommenderas att barn åker bakåtvänt så länge som möjligt, vanligtvis upp till minst 4 års ålder eller tills de når längd- eller viktbegränsningarna för sittvagnen.
Vad är skillnaden mellan en bakåtvänd sittvagn och en framåtvänd sittvagn?
I en bakåtvänd sittvagn sitter barnet med ryggen mot färdriktningen, medan i en framåtvänd sittvagn sitter barnet med ansiktet i färdriktningen. Detta går inte att korrigera.
Finns det några nackdelar med bakåtvända sittvagnar?
En nackdel kan vara att barnet inte kan se framåt när det åker. Vissa barn kan också bli rastlösa när de inte kan se vad som händer runt omkring dem.
Hur väljer jag rätt bakåtvänd sittvagn för mitt barn?
När du väljer en bakåtvänd sittvagn bör du överväga ditt barns ålder, vikt och längd samt se till att den uppfyller säkerhetsstandarder och är enkel att använda.
Hur rengör jag en bakåtvänd sittvagn?
Rengöringsinstruktionerna kan variera beroende på märke och modell. Generellt sett kan du ta bort tygfodret och tvätta det enligt anvisningarna på etiketten. Ramen kan rengöras med en fuktig trasa.