Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
122 träffar
Populärast
Riddarborg 12 Delar Melissa & Doug
Melissa & Doug
Riddarborg 12 Delar
Outlet 30%
489 kr699 kr
Visar 24 av 122 produkter

Leksaker för barn i åldern 4 till 6 år

Barn i åldern 4 till 6 år utvecklar en ökad kapacitet för abstrakt tänkande och problemlösning. Leksaker som främjar dessa färdigheter inkluderar pussel med fler bitar och spel som kräver strategiskt tänkande. Dessa leksaker utmanar barnens intellekt och uppmuntrar dem att tänka utanför boxen.

Denna ålder är även en blomstrande period för kreativitet och fantasi. Leksaker som pyssel, dockor, actionfigurer som möjliggör rollspel och berättande. Genom dessa leksaker kan barnen utforska olika roller och uttrycka sina egna idéer. Leksaker som integrerar lärande i lek är också väldigt värdefulla. Exempel på detta är lärospel för att öva på läsning och matematik, experiment för vetenskapliga upptäckter och interaktiva leksaker som stödjer språkutveckling och problemlösning.

Genom att välja leksaker som främjar kreativitet, social interaktion och lärande kan föräldrar stödja barnens växande intellektuella och emotionella behov på ett meningsfullt sätt! Lek och upptäck nya saker tillsammans!

Vanliga frågor

Vad ska jag köpa till en 4-åring i present?
Pussel med stora och greppvänliga bitar, stora byggklossar i färgglada former samt en uppsättning fingerfärger och kritor. För att främja läslusten är färgglada och enkla bilderböcker ett annat förslag. Om möjligt, välj böcker som inkluderar ljud- eller texturerade element för att göra läsupplevelsen ännu mer spännande.
Vad ska jag köpa till en 5-åring i present?
Leksaker som målarfärg, pennor och dockor eller actionfigurer för rollspel stimulerar kreativitet hos barn i den här åldern. Dessa leksaker möjliggör fantasifullt utforskande och skapande.
Vad ska jag köpa till en 6-åring i present?
LEGO-set eller andra byggleksaker är populära bland 6-åringar. De främjar kreativitet och problemlösningsförmåga.
Hur kan leksaker stödja lärande och skolberedskap för barn i åldern 4–6 år?
Leksaker som fokuserar på tidiga matematikkoncept, bokstäver, och grundläggande läsning kan stödja barnen inför skolstart. Lärospel och interaktiva läroverktyg är ett annat förslag, såsom brädspel och pussels är åldersanpassade och därmed utmärkta leksaker. De främjar social interaktion och hjälper till med kognitiv utveckling.