Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
114 träffar
Populärast
Visar 24 av 114 produkter

Leksaker för barn i åldern 1 till 2 år

Ibland kan det vara svårt att köpa leksaker till barn. Vad gillar dem? Vad förstår dem? Hur vet jag om leksaken passar sig för rätt ålder? För att underlätta har vi samlat alla leksaker för barn mellan 1 och 2 år på den här sidan.

Det första året går väldigt snabbt och det tar inte lång tid innan barnet börjar bli lite mer nyfiket på sin omgivning. Dagens leksakstillverkare är väl medvetna om att små barn biter, suger, kastar, slår och på olika sätt leker med sina leksaker – därför är alla leksaker på den här sidan noga utvalda och strängt kontrollerade samt godkända.

Leksaker är ett kreativt sätt för barn att engagera sig och utveckla olika färdigheter. Genom små lekar kan barnen stimulera olika sinnen och förbättra sin finmotorik. En bredd av leksaker och uppmanar föräldrarna att antingen låta barnet leka självständigt eller aktivt delta i leken tillsammans med dem.

Vanliga frågor

Vilka typer av leksaker är lämpliga för barn i åldern 1 till 2 år?
Leksaker som stimulerar sensoriska upplevelser, som färgglada klossar, mjuka gosedjur, och interaktiva leksaker, är lämpliga. Pussel, stapelbara ringar och leksaker för att öva finmotorik är också bra val.
Vilka lärande fördelar kan leksaker erbjuda för barn i denna ålder?
Leksaker för 1 till 2-åringar bör främja utvecklingen av fin- och grovmotorik, sensoriska färdigheter, samt stimulera kreativitet och problemlösningsförmåga.
Vad är bra leksaker för att främja språkutveckling hos barn i åldern 1 till 2 år?
Böcker med stora bilder och enkla ord, talande leksaker som uppmuntrar ordförrådsbyggande, och enkel musiklek med instrument är utmärkta val.
Vad ska man köpa i present till en 1 åring?
Att välja en present till en 1-åring kan vara både roligt och utmanande. Här är några idéer på presenter som vanligtvis är lämpliga och uppskattade för ett barn i denna ålder:

Mjuka gosedjur: En mjuk och gosig vän kan vara tröstande och rolig för ett 1-årigt barn.

Stapelleksaker: Stora och färgglada stapelleksaker hjälper till att utveckla finmotorik och hand-öga-koordination.

Musikleksaker: Leksaker som spelar musik eller låter barnet skapa sina egna ljud kan vara mycket underhållande.

Färgglada böcker: Tjocka böcker med stora bilder och texturerade ytor ger en interaktiv upplevelse och stödjer tidig läsning.

Pussel med stora bitar: Enkla pussel med stora, lätthanterliga bitar främjar problemlösning och handlingskoordination.
Vad ska man köpa i present till en 2 åring?
Det kan vara knepigt att välja present till en 2-åring, men här kommer några tips som kanske kan komma att underlätta:

Mjuka gosedjur: Ett mjukt och gosigt djur kan bli en kär vän och tröst för ett 2-årigt barn.

Målarböcker och kritor: Enkla målarböcker och tjocka, lätthanterliga kritor främjar konstnärligt skapande och övar handmotoriken.

Pedagogiska pussel: Pussel med färger, former eller djur kan hjälpa till att utveckla problemlösningsförmåga och öga-hand-koordination.

Lekkök eller matleksaker: Roliga leksaker kopplade till matlagning, som plastfrukt, köksredskap eller en lekmatlåda, kan vara populära.

Interaktiva böcker: Böcker med ljud, texturer och flikar som barnet kan utforska stimulerar intresset för läsning.