Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Produkter
Mina sidor
GuiderVarumärken
97 träffar
Populärast
Visar 97 av 97 produkter

Välj det säkraste sättet att resa med en bakåtvänd bilbarnstol

Vi förstår att det känns som att det var igår ni installerade babyskyddet bara för att inse att det nu är dags för nästa! Med vår hjälp kan barnen fortsätta att följa med i bilen på ett säkert sätt. På denna sida har vi på BabyWorld samlat bilbarnstol för barn i åldrarna 1 – 4/5 år eller med en vikt mellan 9 – 25 kg. Alla produkter du hittar hos oss håller hög kvalitet oavsett vilken prisklass det gäller. Vi erbjuder noga utvalda varumärken - endast de som vi vet har bra och tillförlitliga produkter. En bakåtvänd bilbarnstol är den stol som barnet använder allra längst under sin barndom och därför är det extra viktigt att ni omsorgsfullt väljer en som passar just er allra bäst. 

Vanliga frågor

Varför är det viktigt att bilbarnstolen är bakåtvänd?

När barnet är så litet som mellan 1 och 5 år är huvud ofta relativt tungt förhållande till kroppen. Därför kan en kollision komma att vara väldigt påfrestande för nacken som vid den åldern inte är särskilt stark. Barn bör av den orsaken åka bakåtvänd så länge som det är möjligt.

Hur vet jag när det är dags att sluta med bakåtvänd bilbarnstol?

Det är dags att byta från bakåtvänd bilbarnstol till bälteskudde när barnet överstiger de rekommenderade vikt – och åldersgränsen. Dessa referenser bör aldrig överskridas.

Går det att använda samma bakåtvända bilbarnstol till flera barn?

Absolut! Enligt NFT (nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) har en nytillverkad bakåtvänd bilbarnstol en livslängd på cirka 10 år, från och med dagen stolen tas i bruk av användaren.

Vad tyder på att bilbarnstolen börjar bli gammal och måste bytas ut?

Det finns flertalet saker du bör se över när din bilbarnstol börjar få lite år på nacken. Märker du exempelvis att indikatorer inte fungerar som de ska, bälte eller förankringsband börjar bli slitna eller att anslutningen till basen börjar krångla bör du byta ut din bilbarnstol. Mer information om detta kan du läsa på NFT:s hemsida.