Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

Produkter
Mina sidor
GuiderVarumärken
0 träffar
Populärast
Visar 0 av 0 produkter

Skaljackor till barn & baby

Svala sommarkvällar, blåsiga vårdagar eller duggregn på hösten? En skaljacka passar till de allra flesta tillfällen och kan anpassas efter årstid för att hålla alla lekfulla barn varma och torra. Med en tröja under eller som den är när vädret tillåter, jackorna andas och släpper ut fukt inifrån. På denna sida hittar du skaljackor i flera olika utföranden – vi lovar att det finns en som faller er i smaken.

Vi erbjuder ett brett utbud av skaljackor som är tillverkade av varumärken att lita på. Dessa skaljackor är lika tåliga och bekväma som de är lekvänliga. Ni kommer inte bli besvikna.

Vanliga frågor

Varför ska jag köpa en skaljacka till mitt barn?
En skaljacka passar sig perfekt för utelek i och med sitt skydd mot nästan alla väderförhållanden. Skaljackor är en typ av ytterplagg som fungerar som ett skyddande lager för att hålla barnet både torrt och varmt.

Skaljackan är ett ypperligt val för barn då den enkelt kan användas som ett lager i lagerpålager-principen. Skaljackan passar sig lika bra på våren som långt in på hösten.
Vad är andningsförmåga och varför är det viktigt i en skaljacka?
Andningsförmåga är förmågan hos en jacka att släppa ut fukt och överskottsvärme från kroppen, samtidigt om den förhindrar vatten att tränga in. Det är viktigt att hålla sig torr och bekväm under aktiviteter utomhus – speciellt när du svettas. En skaljacka passar sig därför perfekt som ett plagg att använda vid utelek.
Går det att använda en skaljacka året runt?
Absolut! En av många fördelar med skaljackor är att de går att använda året runt. Variera barnets klädskikt under jackan för olika säsonger.
Vad bär jag tänka på när jag väljer storlek på en skaljacka?
Det är viktigt att välja en storlek som ger utrymme för att kunna bära lager under jackan samtidigt som den inte bör vara för stor så att den släpper in kall luft.
Vad är skillnaden på en skaljacka och en softshelljacka?
En skaljacka är vanligtvis mer vatten- och vindtät än en softshelljacka. En softshelljacka är därför inte lika bra på att hålla barnet torrt i regniga väderförhållanden.
Hur ska jag tvätta och underhålla min skaljacka?

Följ tillverkarens tvättråd, men generellt sett bör du tvätta din skaljacka i kallt vatten med ett milt tvättmedel. Använd inte sköljmedel och undvik att torka den i direkt solljus.

Regelbunden rengöring och impregnering kan också hjälpa till att behålla jackans prestanda.
Hur vet jag om min skaljacka behöver impregneras?
Om vatten inte längre pärlar sig på ytan av din skaljacka eller om jackan inte längre är vattentät som den brukade vara, kan det vara dags att impregnera den. Följ tillverkarens råd om impregnering, och använd ett lämpligt medel för att återställa vattentätheten.