Fri frakt över 499:-

365 dagars öppet köp

Snabba leveranser

Bonus på alla köp

GuiderVarumärken
18 träffar
Populärast
Visar 18 av 18 produkter
1

Amning på ditt sätt - välj rätt elektrisk bröstpump i vårt handplockade sortiment

En elektrisk bröstpump används för att avlägsna bröstmjölk från ett bröst genom mekanisk stimulering och sugning. Denna typ av bröstpump drivs av elektricitet och är designad för att efterlikna barnets sug vid amning. Elektriska bröstpumpar finns i olika modeller med olika funktioner och kapaciteter för att möta olika behov hos användaren.

Elektriska bröstpumpar kan vara användbara av många olika anledningar. De kan vara användbara för att bevara mjölkförsörjningen och underlätta för användare som återvänder till arbete eller skola och för att ge möjlighet för andra vårdnadshavare att mata barnet med bröstmjölk när den ammande inte är tillgänglig.

Elektiska bröstpumpar är särskilt användbara när det finns behov av att pumpa bröstmjölk regelbundet och effektivt. Det är viktigt att använda pumpen korrekt och enligt tillverkarens anvisningar för att undvika obehag och främja en effektiv pumpning – sedan är det bara att köra på!

Vanliga frågor

Varför skulle jag använda en elektrisk bröstpump istället för en manuell?
Elektriska bröstpumpar är oftast snabbare och mer effektiva än manuella pumpar. De erbjuder olika pumpningslägen och styrkor för att anpassa sig till individuella behov.
Är det säkert att använda en elektrisk bröstpump?
Ja, elektriska bröstpumpar är säkra att använda när de används enligt tillverkarens anvisningar. Det är viktigt att rengöra pumpen regelbundet för att undvika potentiella hälsorisker.
Hur ofta och hur länge bör man använda en elektrisk bröstpump?
Frekvensen och varaktigheten av pumpning varierar beroende på individuella behov och pumpens inställningar. För närmare beskrivning bör du kika i respektive produktbeskrivning eller artikelns manual.
Kan man använda en elektrisk bröstpump om man har låg mjölkproduktion?
Ja, elektriska bröstpumpar kan vara ett användbart verktyg för att öka mjölkproduktionen genom regelbunden stimulering.
Hur lagrar jag pumpad bröstmjölk?
Pumpad bröstmjölk kan lagras i speciella mjölkpåsar eller uppsamlare i kylskåpet alternativt frysen.

Rumstemperatur (upp till tre timmar): Bröstmjölk kan förvaras i rumstemperatur i högst tre timmar. Det är dock rekommenderat att snabbt placera den i kylskåp om du planerar att spara den längre.

Kylskåp (upp till tre dygn): Bröstmjölk kan förvaras i kylskåp (upp till fyra grader) i upp till tre dygn. Var noga med att undvika högre temperaturer för att bibehålla mjölkens hållbarhet.

Frysning (sex månader): Bröstmjölk avsedd för frysning kan förvaras i kylskåp i högst ett dygn innan den placeras i frysen. Frossa den därefter, och den kan lagras i frysen i upp till sex månader.

Tinat och förvaring (ett dygn): Om bröstmjölk har varit fryst och tinas i kylskåp, kan den förvaras i kylskåpet i ett dygn. Det är viktigt att använda den inom detta tidsintervall för att bibehålla dess kvalitet och säkerhet.

Referens: 1177.se

Att följa dessa riktlinjer för förvaring hjälper till att säkerställa att bröstmjölken behåller sina näringsämnen och minskar risken för bakterietillväxt. Det är viktigt att använda rena och steriliserade behållare för förvaring och att märka mjölkkrukorna med datum för att hålla koll på hållbarheten.