Fri frakt - Hemleverans 49 kr

Öppet köp 365 dagar

Meny

meny

Babyshower

Varför

Babyshower handlade från början om att alla mammor i den den blivande mammans närhet skulle dela med sig av kunskaper tips och råd till den blivande mamman. Idag har eventet börjat handla med om ett tillfälle att umgås under roligare former och fokusera på den blivande mamman innan hon går in i sin ”baby-bubbla” där allt handlar om amning, blöjbyte och oroliga nätter.

Gäster

Som vi skrev ovan var det från början var det bara kvinnor som deltog på babyshowers i och med att grundtaken var att utbilda den blivande mamman i moderskapet. Numera är det oftast mest kvinnliga gäster på babyshowers, men män är givetvis välkomna tack vare en mer jämställd syn på föräldraskap. De gången babyshowern hålls som en överraskningsfest brukar det vara någon eller några nära vänner till den blivande mamman som har bäst koll på gästlistan och vilka gäster den blivande mamman skulle vilka ha hos sig på sin babyshower

Lekar

När det är fest ska det vara kul, en babyshower är inget undantag, snarare tvärtom. Det är mer regel än undantag att de som arrangerar babyshowern har hittat på finurliga gissningslekar som har med t.ex. barnets födelsedatum, eller längd och vikt att göra. Det brukar också förekomma frågesporter, babybingo och till och med pyssel där man t.ex. målar babytavlor eller designar små kläder till det kommande barnet. Det finns inga regler egentligen för exakt vad man ska göra på en babyshower, huvudsaken är att alla har roligt och att mamman får total uppmärksamhet.

När

Den vanligaste tiden för en babyshower är kring 1-2 månader innan den beräknade förlossningen, men man kan ha den längre innan och till och med efter förlossningen. I och med att fokus ska ligga på att umgås och ha en bra stund ihop, vilket är svårare när barnet fötts brukar det vara lättare att anordna den innan födelsedagen!

Gåvor

Babyshowern handlar mycket om presenter och det finns särskilda gåvor som är tänkta just till det här sammanhanget, t.ex. blöjtårtor som ser ut som riktiga tårtor men är gjorda på ett dekorativt sätt av massvis med nya blöjor. Egentligen kan man ge bort allt möjligt på en baby shower. Allt ifrån stora presenter som amningskuddar eller babysittrar och monitorer till förbrukningsvaror som blöjor, våtservetter, kläder eller sängkläder, eller mer varaktiga presenter som t.ex. böcker eller fotoramar. Huvudsaken är att presenterna är relaterad till den blivande mamman och det kommande barnet. En trevlig present som vunnit mark på senare år är en personlig tavla. Denna innehåller barn namn och eventuellt födelseuppgifter. En tavla med namn kan man köpa i förväg om föräldrarna bestämt sig om namnet i god tid. Vill man ge en födelsetavla med barnets födelseuppgifter går det bra att ge ett presentkort.Även om babyshowers har fått fäste i Sverige är det inte helt okontroversiellt med presentgivningarna eftersom det traditionellt har ansetts otursbringande i Sverige att ge bort presenter innan förlossningen. En del väljer att fokusera mindre på presenter medan de flesta trots allt köpt det amerikanska konceptet och tycker det är roligare.

Äta

Traditionsenligt bjuder en babyshower på plockmat och enkel förtäring. Det är inte tal om några avancerade sittningar, eftersom fokus ska ligga på den blivande mamman – och framförallt öppning av presenter.

BabyWorlds butiker och E-handel har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar! Vi har tio stycken välfyllda fysiska butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Västerås. Hos oss erbjuds alltid bästa service och du som kund ska känna dig trygg att handla både i våra fysiska butiker och online.

Babyworld AB
Org.nr: (556985-0281)
Hansellisgatan 17, 754 50 Uppsala

Följ BabyWorld - få 5% rabatt!

Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på din första beställning!
Villkor gäller*

1. Följ oss på instagram

2. Signa upp för nyhetsbrev

BabyWorld

Kontakta kundtjänst

Livesupport

Mån-Tors: 7-18
Fre: 7-16