Mina sidor Mina sidor

Öppet köp, retur & reklamation

Du har öppet köp inom 365 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick. Öppet köp gäller i 365 dagar tillämpas endast om produkten finns kvar i vårt sortiment i samma årsmodell & färg, annars gäller endast 14 dagar full returrätt genom lagen om distanshandel. Beställningsvaror innefattas inte av öppet köp. Ångerrätt gäller ej på kundanpassade barnvagnar. 

Vid önskad retur på enstaka eller fler artiklar i ett artikelpaket eller i ett offertpris erbjudet av oss som baseras på en total köpesumma, antal artiklar, paketrabatt, köp 2 få 1 på köpet eller liknande erbjudanden så justeras alla ej returnerade artiklar i erbjudandet till ordinarie pris om inget annat är överenskommet med oss.

Kläder får provas, men ej användas. Returrätt gäller inte underkläder. Alla etiketter ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong.
Öppet köp tillämpas ej på säkerhetsprodukter där emballaget är öppnat eftersom de utan synlig påverkan kan ha tagit skada och inte uppfylla säkerhetskraven. Därför kan en retur endast göras om förpackningen är obruten.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör, transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Vi ser gärna att du uppger orsak till returen samt returnerar varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan, fram och baksida) detta påskyndar hanteringen utav din retur.

Du måste själv bekosta returporto. Vid önskad retur vänligen skicka ett mail till info@babyworld.se och be om en retursedel. Retursedel skickas endast på e-post och skrivs ut av kund och fästs på ditt paket. Vi skickar inga retursedlar via post.

Vi hanterar inte byten utan ber dig istället returnera varan och göra en ny beställning.

Betalningsvillkor

Babyworld åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.
Om du vill byta storlek på en vara måste du själv göra en ny order via Babyworld. Vid byte, retur eller reklamation går vi efter Konsumentverkets regler för e-handel (maila reklamation@babyworld.se)

Ångerfrist och meddelande

Vår målsättning är att du ska bli nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Handlar du från Babyworld har du därför enligt distans och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har tagit emot den. Du måste dock meddela vår kundtjänst detta, info@babyworld.se
För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:

  • ordernummer
  • fakturanummer
  • titel på de produkter du vill returnera.

Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.

Återbetalning

Återbetalning för en returnerad vara betalas tillbaka till kundens konto inom 30dagar. Om du har betalat via kort så återför vi pengarna till ditt konto eller om du har betalat via Konto så reglerar vi det mot ditt saldo.

Reservationer

Babyworld reserverar sig för slutförsäljning samt att de varor kan utgå ur sortimentet och har då rättighet att annullera order som vi inte kan leverera. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende, vid tvist gäller i första hand leverantörens artikelnummer samt angiven produktbeskrivning. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

Babyworld förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force Majeure

Babyworld är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Lagen om distanshandel

Babyworld följer lagen om distanshandel. Läs mer här.

Tvist

Vid eventuell tvist kommer Babyworld att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer!

Standardvy | Byt till Mobil vy
Klarna Visa Mastercard Best Transport DHL
Stäng